Työn viimeistely

Edellisessä blogi merkinnässä taisin mainita että työni oli 95% valmis. No niinhän minä luulin. Kun aloitin viimeistelyn niin kaikkea pientä muutettavaa löytyi koko ajan. Olisihan minä todellakin voinut työn tehdä jo edelliselläkin viikolla.

Lopputulokseen olin kuitenkin tyytyväinen - kyllä sen omaksi tuotokseksi kehtaa tunnustaa. :)

Sinnänsä mielenkiintoista nähdä mitä muut ovat saaneet aikaiseksi koska yhtään en ole muiden töitä vilkaissut.

Seminaari: valmistelu

Ensimmäinen ajatus: 20 minuutin mittainen esitys - ei tuu mitään. Aikaa kuluisi helposti tunnin verran. Mitä tuossa ajassa saa aikaiseksi - mikä oli työssäni oleellista? HEtken miettimisen jälkeen suunnitelma oli selvä:

- esittele käyttötilanne
- esittele Claro + sen käyttämä pedagoginen malli
- esittele 3 kurssityyppiä jotka laadit
- vilkaise kelloon (koska aika on loppu) ja päätä miten esityksen lopetat

Opponointi: valmistelu

Opponoitavaksi työksi valitsit ensi alkuun aivan ihmeelliseltä tuntuvan kombinaation: facebook, wiki, skype/messenger. Kaikkia olen ainakin jonkin verran käyttänyt mutta noista kurssi-idean kehittämien tuntui hyvin oudolta.

Luin keskiviikkona työn läpi ja lähdin autoiluretkelle kohti Jyväskylää hyvin hämmentyneissä tunnelmissa. Eihän 2.n asteen oppilaita voi päästää kirjoittamaan avoimeen wikiin - ei tuo idea toimi.

Jyväskylässä luin työn läpi toisen kerran ja tajusin että hommassa täytyy olla kyse ammattkorkeakoulutason kurssista. Tätä asiaa ei kyllä missään selkeästi mainita. Tämän jälkeen kaiman työ hahmottui helposti ja omasta mielestäni sain työstä aikaiseksi selkeän yhteenvedon opponointia varten. Käsitteisiin muutamia tarkennuksia, materiaalin tuottaminen ei ollut riittävän selkeästi esitetty ja Facebookin rooli projektissa oli esitetty epäselvästi. Kuka kumma valitsee Traktoritekniikan työn aiheeksi - olin utelias...

Seminaari + opponointi

TraktoriTeknikko olikin saapunut paikalle jo ennen minua ja siinä kuluikin muutama hauska hetki toisillemme leukaillessamme toisillemme.

Kaiman esitys oli erittän selkeä - hyvä esitys jossa myös kirjallisessa työssä esiintyneet lievät ristiriitaisuudet  selkenivät. Opponointi sujui leppoisasti.

Oma esitys - kiirehän siinä tuli mutta oman alkuperäisen idean mukaisesti sen vedin. 5 minuuttia enemmän alkaa olisi ollut hyvä. Tai sitten lyhyempi esipuhe. Ihan OK se meni mutta on niitä parempiakin tullut pidettyä. Moodle/Claro vertailu ja autentikointivaihtoehdot olisi kokonaisuuden ymmärtämiseksi kyllä pitänyt saada mukaan. Mutta hyvä näinkin!

Kirjoittelen viikonlopun aikana vielä viimeisen osion eli kurssipalautteen ja itsearvioinnin