Kaikessa kiireessä unohdinkin päivittää oppimispäiväkirjani Tietoturvaosion jälkeen pari viikkoa sitten.

---

Tietoturvasta

Nämä osiot oli minulla varmaan kaikkein tutuinta asiaa koska olen toiminut Koulutuskuntayhtymän Moodlen pääkäyttäjänä ja hänen apurinaan. Lisäksi meillä koulussa pyörii oma Moodle palvelin, jonka käyttöä opetamme myös oppilailleme.

Clarolinen ylläpitotoiminnot ovat selkeät: vain 1 pääkäyttäjä joka ylläpitää aliustaa ja käyttäjät, joilla on opettajan oikeudet ylläpitävät kursseja. Moodlesta tuttuja kurssin vierailevia opettajia ei ole. Toisaalta eipä niitä tarvitsekaan.

Harjoitustyöhöni sain mielestäni kirjoitettua Tietoturvasta nopeasti selkokielisen tekstin. Tässä kohtaa jäin miettimään Pääsynvalvontaan liittyviä tekniikoita ja selvitin itselleni vihdojn  -niin että tajusin itsekin- mitä LDAP ja SSO -merkitsevät. Tästä kirjoitin myös harjoitustyöhöni koska Clarolinesta paljastui epämiellyttäviä yksityskohtia.

Sinänsä mielenkiintoista nähdä mitä Sosiaalisesta mediasta harkkaa tekefät saavat tästä osiosta irti.

Harjoitustyö

30.10 harjoitustyöni on hyvässä vauhdissa eli viimeinen hienosäätö (kuvat, videot, esimerkit)  puuttuu ja viimeisen osion kirjoitus.  Miten ihmeessa mie saan esitykseni mahtumaan 15 minuuttiin... Täytyy suunnitella esitys hyvissä ajoin.

Ja sitten tapahtui 2.11 -->

Seuraavaan kahteen viikkoon ei sitten mitään tapahtunutkaan - työpaikalla täydellinen kaaos: opettajat sairaina ja koulutuksissa ja tuli tehtyä 2 viikkoa putkeen 40 h työviikko. Ei enää tässä iässä. Kaiken kruunasi tietenkin se että vaimoon iski Possu. Ei todellakaan sivusta katsottuna mikään mukava tauti...  On aika tyhjä olo.

Tänään 18.11  sain kuunneltua viimeisen luennon läpi ja sitä minun pitää sulatella ennenkuin mitään siitä oppimispäiväkirjaan kirjoitan.