Pääsinkin luentovideon katsomaan viikon myöhässä vuosipäivien takia. Luennolla määriteltiin peruskäsitteitä, joita en ole ennen ajatellutkaan.

Mitä opin

opiskelu- ja oppimisympäristön ero tuli selväksi!

Ajatuksia:

Tonin esittämää ajatusta kieliversion vaihdosta täytyykin kokeilla. Tuota en ole tajunnutkaan. Meillä ainakin kaikki ohjelmat ovat suomenkielisiä, koska opettajat eivät halua opettaa englanninkielisillä versiolla. Tekstinkäsittelyä lukuunottamatta mie taas mielellään opettaisin englanniksi.

"Verkko-opetus ei koskaan täysin voi korvata lähiopetusta: käden taidot" - toisaalta videoitu työsuoritus tukee varmasti oppimista. Sen avulla voi valmistua tositilanteeseen ja kerrata työsuoritus jälkikäteen. Vieläpä jos oman työsuorituksen saisi videoitua. Tätä metodiahan käytetään urheiluvalmennuksessa!

Muuta

Harjoitustyö: oman arvioinnin olin todellakin jo ensimmäisellä kerrallakin tehnyt. Unohdin sen vain tulostaa. No siinä se sunnuntai ilta taas vierähti. Sinänsä Arvo -työkalu tuntui toisella kerralla mukavammalta. Taisin itse olla pirteämpi.

Opiskelutekniikkaa: Kesti yli vuoden ennen kuin tajusin miten videoita kannattaa seurata: tein tärkeimmistä asioista muistiinpanot tekstieditorilla.