MoodleManiacs: "Kurssin yhtenä tavoitteena on tutustua erilaisiin oppimisympäristöihin" - valitettavasti Suomessa toisen asteen
 koulutuskuntayhtymissä on alusta jo valittu. Moodle on käsitykseni mukaan vallannut markkinat yli 80% (?) prosenttisesti. Ilmeisesti ala- ja  yläkouluissa sekä lukioissa tilanne on toinen - myös muita oppimisalustoja on käytössä?

Mielenkiintoista nähdä mitä muita vaihtoehtoja Moodlelle olisi. Lisäksi en ole törmännyt valmiisiin verkkokursseihin,  joista olisi toiselle asteelle hyötyä. Löytyykö niitä tämän kurssin aikana?
=---

Yritykset: Minkälaisia oppimisympäristöjä yrityksillä on käytössä?
=---

CHAT:  Muutaman kerran olen pitänyt kurssin täysin etäopiskeluna ja kokemukset chatin käytöstä olivat hyvin myönteiset - oppimisen kannalta. VakioChatSessiot edesauttoivat kurssin etenemistä ja oppilaat ottivat "palvelun" omakseen. Ongelmana on tuo oma ajankäytö tai lähinnä työnantajan suhtautuminen asiaan.
=---

WiKi: Luennolla mainittiin myös WiKit, joista en ole koskaan oppinut pitämään. Muutama vuosi sitten kokeilin oppimateriaalin laadintaa WiKin avulla, mutta mielestäni se oli erittäin kömpelöä (tekstieditorissa parannettavaa) ja ulkoasu oli suoraan sanoen valju. Jyväskylän yliopisto näkyy käyttävän samaa alustaa kuin Helsinki: http://wiki.helsinki.fi/. Näyttää ihan siistiltä. Mutta voiko WiKillä näppärästi laatia yrityksen Intranetinkin - tuo ajatus oli minulle aivan uusi!

 

En kyllä aivan ymmärtänyt miten WIKissä alkuun pääsen eli miten oma sivu luodaan? Vai onkohan siihen edes oikeuksia?