Loppuviikon videoluentoa odotellessani kirjasin ylös mietteitä tämän hetkisistä tuntemuksista.

Mitä: kurssi tuntui alunperin ja myös käytännössä osoittautunut mielenkiintoiseksi. Vaikka olenkin käyttänyt jo usean vuoden ajan eri oppimisalustoja niin huomasin heti että tämä on niitä kursseja joista olin aidosti kiinnostunut. Etenkin Confluence WiKi on erittäin miellyttävä tuote! Lisäksi katsaus erilaisiin Web 2.0 sovelluksiin oli hämmentävä: mahdollisuuksia on aivan liikaa... Itse en ole pahemmin käyttänyt ryhmätöitä opetuksessa, koska meillä usea muu opettaja toimii niin. Mie oon edustanut enemmän perinteistä jopa behavioristia piirteitä omaavaa opettajaa... Kuitenkin tuo UMLn idea kyllä toimii mainiosti noinkin ryhmänä työskennellen - paremmin mitä kuvittelinkaan. Olenko siis kehittynyt opettajana?

Miten: inhosin viime vuonna ja inhoa tänäkin vuonna yhä enemmän videoita. Välttämätön paha, paljon, paljon mieluummin kävisin luennoilla jos se vain olisi mahdollista.

Missä: en ainakaan kotona. Sen olen jo huomannut että saan tentteihin luettua vain ja ainoastaan kirjastossa.

Milloin: miulle sopii erittäin hyvin tälläinen kurssimuoto, jossa pitää tehdä tiettyyn aikatauluun tehdä itsenäinen harjoitustyö. Tuo parin viikon tauko tässä kurssin keskellä on erinomainen asia.

Miksi: tämä syksy on vahvistanut edelleenkin sitä käsitystä että saan koulutuksesta oivia työkaluja päivittäiseen työhöni. Näkemykseni tietotekniikan hyödyntämiseen opetuksessa on lievästi sanottuna avartunut.

Estää: videot... ja välimatka

Muuta 1: tässäkin kurssissa on erinomaista se, että pystyn käyttämään harjoitustyön aihetta suoraan päivittäisessä työssäni  - se edesauttaa suuresti kurssin suorittamista.